Onze aanpak

Vitalogisch gelooft in een integrale aanpak voor maximale impact en blijvende gedragsverandering. Het advies, de trainingen en programma’s van vitalogisch veranderen blijvend de houding en gedrag van uw medewerkers. De kracht van deze programma’s schuilt in een unieke combinatie van meting, training & coaching en verankering.

In vier stappen naar een vitalere organisatie
Het vita-team van Vitalogisch® werkt volgens een unieke vitalogische aanpak, deze is praktisch & doelgericht, energiek & verfrissend en  puur & oprecht. Invulling geven aan strategisch vitaliteitsmanagement is overigens altijd maatwerk en kan vanuit diverse invalshoeken en vraagt om de inzet van verschillende expertises.

Stap 1. Analyseren
Intake met keyfunctionarissen en een uitgebreide behoefte bepaling en verschillende vita-scans om een 0-meting op te starten om uiteindelijk het resultaat te kunnen meten. We maken veelal gebruik van de door TNO ontwikkelde scans zoals de KoBa-DI en DIX

Stap 2. Inspireren & activeren
Aan de hand van de bedrijfsdoelstellingen wordt een maatwerk programma en bij de doelgroep behorende specifieke interventies bedacht. In co-creatie stellen we een implementatie- en communicatieplan op en wordt een leidende coalitie bepaalt. Deze ambassadeurs geven het voorbeeldgedrag en zetten het vliegwiel in gang.

Stap 3. Vitaliseren & realiseren
Training & Coaching ondersteund met digitale ondersteuning zoals bijv. een eigen DI-portaal, digitale leeromgeving voor 24/7 vitaliteitsbegeleiding of een vitapp.

Stap 4. Analyseren & agenderen
Evalueren van de behaalde resultaten, bijsturen waar nodig en successen vieren. Daarnaast verzinnen we in samenwerking met alle betrokkenen motiverende acties om de vitalisering te borgen en verankeren voor een duurzame verbetering van de vitaliteit van uw organisatie

Sluit onze unieke aanpak aan bij uw ideeën? Wij gaan graag met u in gesprek over uw vitaliteitsmanagement en de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers. Neem geheel vrijblijvend contact met ons of één van de leden van ons vita-team op.