Tip #5: Bouw lucht in voor jezelf

Je zou het bijna vergeten. Je werk, volledig thuiswerken met alle uitdagingen die daarbij komen kijken en je kinderen fulltime thuis. Voortdurend regelen, schakelen, rennen en vliegen. Loop eens naar een spiegel. Kijk erin. Wat zie je? Joehoe! Daar ben je! Jij bent er ook nog. Je zou het bijna vergeten. Een tip die even lastig is als nodig: bouw lucht in voor jezelf. Even tijd alleen of even niet haasten. Even iets doen wat je leuk vindt, een wandeling maken, muziek spelen of luisteren, even letterlijk stil staan bij je ademhaling, wat dan ook dat past bij jou om even bij jezelf stil te staan.

“Maar hoe dan?” hoor ik je al vragen. “Hoe moet ik dat in hemelsnaam ook nog inbouwen?” Wat ik de afgelopen weken zelf gedaan heb is dit moment van lucht voor mezelf te organiseren. Door hulptroepen in te schakelen. Dit kunnen natuurlijk opa’s en oma’s zijn. Of met de huidige maatregelen een van die twee. In ons geval wonen opa’s en oma’s ver weg, maar we hebben wel een leuke pool oppas-tieners om ons heen. De afgelopen weken heeft steeds een van onze vaste oppassen een middag in de week opgepast. Na schooltijd, drie uurtjes. Het zijn maar drie uurtjes, maar het geeft letterlijk zoveel lucht. En de kinderen zijn ook wel toe aan even iemand anders om ze heen. Kids blij, wij blij.

Kijk eens wat jij zou kunnen doen om iets dergelijks te organiseren. Al is het maar een paar uurtjes, het geeft letterlijk en figuurlijk zoveel lucht. Even niet “aan” staan, even in alle rust iets uit kunnen werken zonder dat er iets tussendoor komt. Even niet met een half oor nog proberen op te letten of er niet de pleuris uitbreekt in de woonkamer. En in 1 van die drie uurtjes ben ik een lange wandeling maken, even heerlijk alleen. Om opgeladen en geïnspireerd weer terug te komen. Ik wens je heel veel lucht toe!

Dit was de laatste tip van de serie tips voor Thuiswerken met kinderen. We hopen je er een mooie dosis energie en inspiratie mee te hebben gegeven! Behoefte aan meer ondersteuning bij het thuiswerken? Kijk hier voor ons programma Fit & Vitaal thuiswerken.