Trajecten, Programma’s & Projectmanagement

Ben jij al ooit twee identieke mensen of organisaties tegen gekomen? Wij niet! Daarom worden alle vitaliteitstrajecten en programma’s van Vitalogisch op maat gemaakt. Wij geloven erin dat je met oprechte aandacht voor elkaar tot de mooiste ontwikkelingen en resultaten komt. Vanuit co-creatie komen we samen met organisaties tot een passend vitaliteitstraject. Hierdoor gaat de energie (weer) stromen, wordt werkplezier vergroot en verbeteren resultaten meetbaar.

Afhankelijk van de behoeften binnen een organisatie bestaat een vitaliteitstraject over het algemeen uit verschillende programma’s en trainingsmodules. Deze worden ondersteund met een persoonlijke intake, coaching en metingen. Er worden verschillende acties en interventies op verschillende niveaus op maat ingezet op het gebied van bewustwording, leefstijl, mentaal welzijn, sociaal welzijn, ontwikkeling en zingeving. Dit doen we volgens onze unieke filosofie de vitaliteitsschijf van vijf.

We horen regelmatig terug dat onze holistische aanpak naast zakelijk ook effect heeft op het persoonlijk leven van mensen. Niet zo raar natuurlijk, want een mens is één persoon. Je brengt jezelf namelijk mee. Waar je ook bent. Afhankelijk van waar de behoeften liggen en welke vitale uitdagingen zich voordoen, kiezen we ervoor om soms ook het gezin van een medewerker (ecologisch) bij een traject te betrekken. Waarom? Omdat het veranderen van gedrag of het aannemen van een gezonde leefstijl meer effect heeft wanneer de achterban er actief bij betrokken is.

Heb jij al eens geprobeerd om je ochtenden vrij van vergaderingen te houden om je te focussen op bepaalde taken? Omdat je dan de meeste energie hebt terwijl je collega’s daar niet in mee wilden? Wedden dat dat een pittige uitdaging was?!

Wil je meer weten over onze werkwijze? Klik hier of bel/mail ons voor een energieke afspraak.

Vitaliteitstrajecten - Vitalogisch

Vitaliteitstrajecten

Een vitaliteitstraject is gericht op:

 • bewustwording
 • kennisvergroting
 • gedragsverandering
 • borging bij management, leidinggevenden en medewerkers

De beste successen behaal je met vitaal leiderschap, het uitgaan van de talenten van mensen, het goede gesprek aangaan en het stimuleren van eigen regie. Onze jarenlange ervaring heeft geleerd dat de volgende uitgangspunten in belangrijke mate bijdragen aan een effectief vitaliteitsbeleid:

Focus
Inzetten op amplitie en preventie
Vergroten van draagkracht en ondersteuning van de organisatiedoelen
Belonen
Positieve boodschappen
Laagdrempeligheid en praktisch
Uitnodigend en stimulerend
Uitvoering op passende locatie(s)
Plezier! Het moet vooral ook leuk zijn
Effect
Voorkomen is beter dan genezen
Return on Vitality (ROV) –>
rendement
Mensen komen in beweging vanuit een intrinsieke motivatie en presteren daardoor beter
Mensen voelen zich uitgenodigd en uitgedaagd om hun talenten volledig te benutten
Voor alle medewerkers toegankelijk (geen witte jassengevoel)
Iedereen doet op vrijwillige basis mee
Iedereen kan meedoen, online of fysiek
Leuke ervaringen zorgen voor duurzame verbeteringen

Succesvol veranderen werkt het best als de noodzaak gevoeld wordt

Vitaliteitsprogramma’s

Er zijn verschillende programma’s die opgenomen kunnen worden in een vitaliteitstraject. Maar welke programma’s passen nou bij jouw organisatie? Dat hangt vooral af van welke uitdaging er ligt en welke stappen er nodig zijn om tot een vitale organisatie te komen. Om goede keuzes te kunnen maken, gaan we graag met een afspiegeling van je organisatie in gesprek om in co-creatie tot passende oplossingen te komen. Dat naast metingen. Vaak worden er combinaties gemaakt van meerdere programma’s. Waarom? Het helpt enorm als zoveel mogelijk medewerkers gemotiveerd zijn om van vitaliteit een prioriteit te maken. Niet alleen medewerkers maar ook het management en de leidinggevenden. Inspiratiesessies, workshop vitaal leiderschap en een kick-off helpen daarbij! Je kan denken aan het organiseren van een vitaliteitsweek gecombineerd met een wash & shine (vitale “wasstraat”). Elke organisatie is uniek. Dus we kijken samen naar welke programma’s het beste passen.

Dit zijn maar een paar van onze programma’s. Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Deze bespreken we graag in een vitaal gesprek.

Ik wil graag een afspraak
Vitaliteitsprogramma's - Vitalogisch
 • Vitaal leiderschap

  Vitaal leiderschap

 • incompany-vitaliteitsweek

  Incompany vitaliteitsweek

 • Vitaal in één kwartaal

  Vitaal in één kwartaal

 • Vitaliteit in de onregelmatigheid

 • Energiek samenwerken en team-coaching

  Energiek samenwerken – Teamcoaching