Week van de RI&E op 13 t/m 17 juni. Een gezonde en veilige werkplek draagt bij aan de werknemerstevredenheid, productiviteit en bedrijfscontinuïteit. Door een veilige en gezonde werkomgeving te bieden, toont u uw werknemers én de buitenwereld dat u de gezondheid van uw werknemers hoog in het vaandel heeft staan.

week-van-de-rieWat is een RI&E?
Een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) is eigenlijk twee dingen:

  • een LIJST met alle (veiligheids- en gezondheids) risico’s in uw bedrijf en
  • een PLAN voor het oplossen ervan. Met die twee kunt u de risico’s voor uw personeel en uw bedrijf terugdringen. Dus ook het financiële risico.

Week van de RI&E
Dit jaar vindt de Week van de RI&E plaats van 13 t/m 17 juni, maar u kunt uiteraard nu al van start. Met een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) zet u risico’s op een rij en kunt u ze gericht aanpakken!

Is een RI&E verplicht?
Voor iedere ondernemer met personeel is een RI&E inderdaad verplicht. Veel ondernemers die we kennen willen ondernemen en niet bezig zijn met een dergelijke RI&E. Op zich is een RI&E niet zo ingewikkeld, maar u moet er wel even voor gaan zitten. De overheid heeft de RI&E via de Arbowet verplicht heeft gemaakt voor alle ondernemers met personeel: Inspectie SZW controleert hier dan ook open dus is het wel belangrijk om hier tijd en aandacht aan te besteden.

Dé basis van uw arbobeleid
De RI&E vormt als het ware het fundament van uw arbobeleid. Pas als u weet waar de risico’s liggen in uw bedrijf en wat het mogelijke effect van deze risico’s is, kunt u de juiste maatregelen nemen. Met behulp van de RI&E krijgt u voor uzelf scherp waar u mee aan de slag moet en op welke manier. Het plan van aanpak vertelt u welke stap de volgende is. Het opstellen van een RI&E kunt u met uw bedrijf gemakkelijk zelf doen. Op deze website vindt u alle informatie die u kan helpen om een RI&E te maken.

Aan de slag met de RI&E
Een stap-voor-stap handleiding voor ondernemers die geen risico willen lopen en zelf aan de slag willen met een RI&E. Download hier de brochure. Ondersteuning nodig bij het maken van een RI&E? Wij gaan graag met u in gesprek hierover, neem geheel vrijblijvend contact met ons op.