Het belang van amplitie en bevlogenheid voor een hogere verkoop

Deel 5 van 7

Welkom bij het volgende deel van onze blogserie! Na de mogelijke resultaten op een lager verzuim, minder verloop, een hogere productiviteit en effectiviteit van medewerkers volgt nu deel 5 van 7. Deze keer richten we ons op de impact van amplitie en bevlogenheid op de verkoopresultaten van een organisatie. Wat levert het investeren in deze onderwerpen nu eigenlijk op?

Hogere verkoopUit onderzoek blijkt dat werkgevers die actief investeren in het vergroten van amplitie en bevlogenheid van hun medewerkers een stijging van maar liefst 18% in de verkoop kunnen ervaren. Dit betekent dat medewerkers die bevlogen en gemotiveerd zijn in hun werk, aantoonbaar betere verkoopresultaten behalen.

Bevlogenheid & klantbeleving

Maar waarom is het zo noodzakelijk om actief te investeren in medewerkers en daarmee het beste uit hen te halen? Ten eerste heeft het directe invloed op de klantbeleving. Bevlogen medewerkers stralen enthousiasme en betrokkenheid uit naar klanten, wat resulteert in een positieve ervaring en een grotere kans op verkoop. Klanten voelen zich begrepen en gewaardeerd, waardoor ze eerder geneigd zijn om een aankoop te doen.

Bevlogenheid & betrokkenheid

Daarnaast heeft het investeren in amplitie en bevlogenheid ook invloed op de prestaties van medewerkers. Bevlogen medewerkers zijn meer gemotiveerd en betrokken bij hun werk. Ze hebben een dieper begrip van de producten of diensten die ze verkopen, waardoor ze in staat zijn om klanten op een effectieve en overtuigende manier te benaderen. Dit leidt tot een hogere verkoopconversie en een verbeterde omzet voor de organisatie.

Bevlogenheid & klantloyaliteit

Bovendien heeft het werken aan een gave werkomgeving nog een belangrijk voordeel: klantloyaliteit. Bevlogen medewerkers creëren positieve relaties met klanten en zorgen voor een duurzame klanttevredenheid. Tevreden klanten zijn loyaler en zullen eerder terugkeren voor herhaalaankopen, waardoor de verkoop op lange termijn wordt gestimuleerd.

Kortom, investeren in amplitie en bevlogenheid van medewerkers heeft aantoonbaar positieve effecten op de verkoopresultaten van een organisatie. Het zorgt voor een verbeterde klantbeleving, verhoogde verkoopconversie en bevordert de klantloyaliteit.

In het volgende deel (6 van 7) van deze blogserie zullen we dieper ingaan op wat investeren op amplitie doet voor een hogere klanttevredenheid.

Vitalogisch is strategisch partner voor vraagstukken op het gebied van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Het begint bij de nut en de noodzaak, ben je benieuwd naar het return on investment (ROI) op jouw organisatie? Wil je hierover sparren en/of de mogelijkheden onderzoeken neem dan vrijblijvend contact op met onze collega, Maurice van Schie via maurice@vitalogisch.nl of bel naar 040 2824711.

=============================================================
Bron: onderzoeken McKinsey, Gallup en Oxford | CBS cijfers | Paul ter Wal Profijtabilieit

Maurice van Schie

maurice@vitalogisch.nl 
06 – 12 67 07 12