Invulling geven aan (strategisch) vitaliteitsmanagement en duurzame inzetbaarheid kan vanuit diverse invalshoeken en vraagt om de inzet van verschillende expertises. Vitalogisch® is een community platform: een samenwerkingsverband van gediplomeerde vitalogen & zelfstandige professionals, ieder met zijn of haar specialisme. Met veel passie en plezier helpen wij mensen om vitalogische keuzes te maken en ondersteunen we organisaties met het formuleren en uitvoeren van vitaliteitsbeleid om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te bevorderen.

Vitalogisch bestaat uit een kernteam van 29 frisse, energieke en betrouwbare energiebrengers (gediplomeerd vitalogen: adviseurs, trainers & coaches) en daarnaast uit een flexibele schil van 200+ specialisten.

Het hoofdkantoor van Vitalogisch BV is gevestigd aan het Sportplein te Eindhoven. Een dynamische en inspirerende plek, prominent liggend aan de rand van het centrum van Eindhoven. Vitalogisch is zeer gemakkelijk via de A2 te bereiken en heeft ruim voldoende gratis parkeerplekken voor de deur.

kantoor-vitalogischBezoekadres:
Vitalogisch BV
J C Dirkxpad 7
5631 BZ  EINDHOVEN
040-2824711

Waarom, hoe & wat
Het ‘Why, How & What’ van Vitalogisch…. In een leven wat alsmaar hectischer lijkt te worden en we steeds meer onszelf kwijt dreigen te raken vinden wij het belangrijk om de verbinding met jezelf (opnieuw) te maken, zodat je je vitaler voelt en vandaaruit de verbinding met anderen kan maken om samen te werken en organisatiedoelstellingen kan verwezenlijken.

“Working hard for something we don’t care is called stress. Working hard for something we love is called passion”

Why
Het waarom van Vitalogisch is verbinden, vitaliseren, & verwezenlijken. Het vita-team werkt vanuit hun innerlijke waarom op drie niveaus:

 1. Organisatie niveau – Verbinding met de organisatie en in de keten (zorgt voor een vitale organisatie en het verwezenlijken van organisatiedoelstellingen)
 2. Team niveau – Verbinding met anderen (zorgt voor een optimale samenwerking en een vitaal team)
 3. Individueel niveau – Verbinding met jezelf (zodat je vanuit die verbinding met anderen kan verbinden en zorgt voor een vitaal leven)

How
Hoe doet het vita-team dit dan? Zij werken vanuit samenwerking die puur & oprecht, energiek & verfrissend en praktisch & doelgericht is..

What
Wat doet het vita-team dan? Zij adviseren, verrichten metingen, verzorgen wokshops, trainingen en coachen individuen / teams, en nemen deelnemers graag mee op reis. Zowel in de letterlijke zin (een vitaliteitsreis) als in de figuurlijke zin (de interne reis).

Wij geloven dat…

 • ieder mens uniek is en mensen het verschil maken
 • echte groei van binnenuit komt
 • een veilige omgeving uitnodigt om te ontdekken, maar ook enige mate van stress (spanning) nodig is om te groeien
 • plezier nodig is om te leren
 • happy, healthy and connected people voor een happy, healthy, connected organisatie zorgen
 • verandering begint met bewustwording
 • de enige constante in het leven, continue verandering is (Darwinisme)
 • mensen continu moeten leren om duurzaam inzetbaar te blijven
 • duurzame inzetbaarheid een gedeelde verantwoordelijkheid is van werkgever en werknemer, waarbij de werkgever faciliteert en de werknemer regisseert & participeert

Ieder bedrijf is anders en dat vraagt om maatwerk. Duurzame inzetbaarheid is complex en om te komen tot een integraal vitaliteitsbeleid is organisatiesensitiviteit, visie en daadkracht nodig. Wij maken DI simpel door het bieden van verfrissende en energieke oplossingen. Na een open en oprecht gesprek, gevolgd door een analyse van de belangrijkste cijfers en een Return on Vitality (ROV)berekening, bepalen we graag in co-creatie wat de beste aanpak is voor jouw bedrijf en waar de meeste winst te halen valt. Hiermee ondersteunen we jou om de organisatie ambities te verwezenlijken.