Het belang van amplitie en bevlogenheid voor minder fouten en incidenten

Deel 7 van 7

Welkom bij het laatste deel van onze blogserie! Vandaag willen we de focus leggen op het effect van amplitie en bevlogenheid op het verminderen van fouten en incidenten binnen een organisatie.

Minder fouten en incidenten

Wat levert het investeren in amplitie nu eigenlijk op?

Uit onderzoek blijkt dat werkgevers die actief investeren in het vergroten van amplitie en bevlogenheid van hun medewerkers een daling van maar liefst 40% in het aantal fouten en incidenten kunnen ervaren. Dit betekent dat medewerkers die bevlogen en gemotiveerd zijn in hun werk, aantoonbaar bijdragen aan een verbetering van de kwaliteit en veiligheid binnen de organisatie.

Bevlogenheid & betrokkenheid

Waarom is het zo noodzakelijk om actief te investeren in medewerkers en daarmee het beste uit hen te halen? Ten eerste heeft het directe invloed op de nauwkeurigheid en aandacht voor detail bij medewerkers. Bevlogen medewerkers zijn vaak meer betrokken en gefocust, waardoor ze minder geneigd zijn om fouten te maken. Ze hebben een hoger niveau van professionaliteit en streven naar perfectie in hun werk.

Amplitie, openheid & proactieve houding

Daarnaast zorgt investeren in amplitie en bevlogenheid ook voor een cultuur van openheid en proactieve houding. Medewerkers voelen zich aangemoedigd om problemen te signaleren en oplossingen aan te dragen, waardoor incidenten kunnen worden voorkomen. Ze zijn meer betrokken bij het identificeren van mogelijke risico’s en het implementeren van preventieve maatregelen.

Amplitie & veilige, vertrouwde werkomgeving

Bovendien heeft het werken aan de preventieve kant nog een belangrijk voordeel: het creëren van een veilige en vertrouwde werkomgeving. Medewerkers voelen zich gewaardeerd en gesteund, wat resulteert in een hoger niveau van betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Dit bevordert de algehele veiligheidscultuur en draagt bij aan het verminderen van incidenten.

Kortom, investeren in amplitie en bevlogenheid van medewerkers heeft aantoonbaar positieve effecten op het verminderen van fouten en incidenten binnen een organisatie. Het leidt tot een hogere nauwkeurigheid, een proactieve houding en een veiligere werkomgeving.

Laten we blijven streven naar het beste uit onze medewerkers te halen en zo bij te dragen aan het succes van de organisatie!

Vitalogisch is strategisch partner voor vraagstukken op het gebied van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Het begint bij de nut en de noodzaak, ben je benieuwd naar het return on investment (ROI) op jouw organisatie? Wil je hierover sparren en/of de mogelijkheden onderzoeken neem dan vrijblijvend contact op met onze collega, Maurice van Schie via maurice@vitalogisch.nl of bel naar 040 2824711.

=============================================================
Bron: onderzoeken McKinsey, Gallup en Oxford | CBS cijfers | Paul ter Wal Profijtabilieit

Maurice van Schie

maurice@vitalogisch.nl 
06 – 12 67 07 12