Hard werken of werken vanuit je hart?

Zomaar een bericht op nu.nl van woensdag 5 juli 2023 “werkenden vallen steeds vaker uit met stress en burn out klachten”. De toename is vooral zichtbaar in de leeftijdsgroep 25-45 jaar. Psychisch verzuim drukt een steeds grotere stempel.

Ook de leeftijdsgroep 20-25 jaar meldt zich aan het verzuimfront. Deze groep wordt steeds vaker in het diepe gegooid op het werk vanwege het voortdurende personeelstekort aldus de Arbo Unie.

Onderzoeksbureau TNO benoemt stress al jarenlang als beroepsziekte nummer 1. Meer dan 1 miljoen werkenden lopen jaarlijks het risico op een burn-out of andere werk gerelateerde psychische aandoeningen, 1 miljoen werkenden … mijn hart als Vitaloog huilt.

Blijven we met zijn allen “old school” onze mensen pushen steeds sneller, beter en meer te leveren of kan het misschien ook op een andere manier? Dat we mensen in staat stellen te werken vanuit hun hart, talenten of zelfs passies? Met als resultaat een blijere, energieke en veerkrachtige medewerker. Dat wil iedere organisatie …toch!? De medewerkers zijn immers het kapitaal van de organisatie, daar moeten we zuinig mee omgaan.

Gelukkig zijn er al organisaties die al meer en meer werken met de talenten en de ontwikkel mogelijkheden van hun medewerkers als uitgangspunt, met meetbare verbeterende resultaten op meerdere vlakken.

Bij Vitalogisch zijn we zelf supporter van de TMA methode. Deze wetenschappelijk onderbouwde methode meet de natuurlijke talenten en drijfveren en de ontwikkelbaarheid van gevraagde competenties. Hoe fijn is dat! Samenwerken met je collega’s op basis van waar iemand aanleg voor heeft.

Iedere Vitaloog heeft dit assessment doorlopen en heeft een blauwdruk van zijn of haar natuurlijke kwaliteiten en weet waar zijn of haar energie op zit. Het gevolg laat zich raden.

Weet jij als leidinggevende waar het hart van jou medewerker snellen van gaat kloppen? Of zou je willen weten op welke wijze je de talenten en drijfveren van je team inzichtelijk kunt maken en hoe deze te gebruiken in de praktijk ? Wij helpen je bij Vitalogisch graag om dit inzichtelijk te maken en te implementeren in je team of organisatie. Je bereikt ons via info@vitalogisch.nl of bel naar 040 2824711.

Onze collega, Dennis Dekkers, schreef dit blog voor ons. Je bereikt hem via dennis@vitalogisch.nl!

Dennis Dekkers - Vitalogisch

Dennis Dekkers
dennis@vitalogisch.nl
06- 20 30 30 03