Keuzes vanuit je kernwaarden

Ervaar je weleens dat “is dit het nu” gevoel? En wil je een leven meer in lijn met wie je bent? Sta dan eens stil bij jouw kernwaarden. Bij wat voor jou nu écht belangrijk is en maak dan keuzes vanuit je kernwaarden.

𝙈𝙞𝙟𝙣 𝙬𝙖𝙖𝙧𝙙𝙚(𝙣) 𝙫𝙖𝙣 𝙍𝙚𝙞𝙯𝙚𝙣

Heel lang heb ik geen flauw idee gehad waarom ik zo’n passie heb voor reizen. Door de diverse trainingen en opleidingen welke ik de afgelopen jaren heb gevolgd besef ik inmiddels dat reizen me in contact brengt met mijn kern, mijn talenten, drijfveren en belangrijke persoonlijke waarden. Voor mij is reizen vrijheid en spontaniteit, je kan en mag volledig zelf bepalen wat je gaat doen en wanneer. Reizen is voor mij ook ontmoeten. Letterlijk andere mensen en culturen leren kennen, maar zeker ook even niets moeten, niet leven op vooraf bepaalde tijdstippen.

Reizen is ontdekken en avontuur. Onbekende landen en steden waar je je weg moet vinden omdat je de weg nog niet kent. Reizen is flexibiliteit, het loopt niet altijd zoals gepland en dan leer je flexibel te zijn en te kijken wat er op dat moment wel kan. Reizen is normen en waarden van andere culturen leren kennen en respecteren. Reizen is genieten van de schoonheid die ieder land te bieden heeft en van het gezelschap waar je mee reist. Reizen is datgene wat me geld kost, maar iedere keer weer een stukje rijker maakt.

𝘿𝙚 𝙙𝙮𝙣𝙖𝙢𝙞𝙚𝙠 𝙫𝙖𝙣 (𝙟𝙤𝙪𝙬) 𝙠𝙚𝙧𝙣𝙬𝙖𝙖𝙧𝙙𝙚𝙣

In mijn sessies hoor ik vaak dat er wordt gedacht dat kernwaarden volledig vastliggen. En dat snap ik, want kernwaarden zijn een fundament in jezelf. Het zijn de redenen van je hart. En dat zou op zich niet heel erg kunnen veranderen……Toch?

Is het niet zo dat je altijd opnieuw mag kiezen? Vooral als je merkt dat je onrust, ontevredenheid en een gevoel van leegte ervaart, op welk vlak dan ook.

Als 20er kom je net van school en reiken je dromen tot aan de hemel. Als 30er heb je al wat levenservaring in je rugzak en er ligt nog steeds een heel leven voor je. Daar komt bij dat je in deze fase vaak grotere levenskeuzes gaat maken.

Door bewust te zijn van jouw persoonlijke kernwaarden kom je erachter dat er waarden zijn die je meeneemt de toekomst in. Die de rode draad vormen in je leven. En er zijn waarden waar je afscheid van mag nemen als die je niet meer dienen. Want jij verandert en je waarden veranderen dus mee.

Kies dus waarden waar jij nu blij van wordt. Waar je energie van krijgt. Die je motiveren en uitdagen. En durf je eraan te verbinden, dan hebben ze de potentie jouw leven te veranderen!

Wat zou er gebeuren met je organisatie als je de kernwaarden van jouw organisatie afstemt met de mensen die bij en voor je werken, nu en in de toekomst? Je kunt er bijna zeker van zijn dat de energie er zal stromen omdat de mensen zich herkennen in de filosofie van de organisatie. Het zijn immers ook belangrijke waarden voor henzelf.

Er zijn al organisaties die dit in hun sollicitatieprocedure en werkwijze hebben opgenomen waardoor ze op deze manier samen successen boeken. Op dit vlak is nog echt een wereld te winnen.

Wil jij meer weten op welke manier je met kernwaarden als rode draad de energie in je organisatie kunt laten stromen, neem dan contact op met Vitalogisch. Je bereikt ons via info@vitalogisch.nl of bel naar 040 2824711. Uiteraard kun je ook direct contact opnemen met onze collega, Dennis Dekkers. Hij schreef dit blog voor ons. Je bereikt hem via dennis@vitalogisch.nl!

Dennis Dekkers - Vitalogisch

Dennis Dekkers
dennis@vitalogisch.nl
06- 20 30 30 03