Met Cirkel van Verbinding naar betere teamprestaties!

Energieke en goed samenwerkende teams maken betere besluiten, presteren meer en bovendien voelen de teamleden zich gelukkiger en vitaler. En daardoor treedt er minder verloop op. De cirkel van verbinding is een handig hulpmiddel bij het onder de loep nemen en verbeteren van de samenwerking in een team. De cirkel van verbinding is gebaseerd op de vijf frustraties van teamwork van Patrick Lencioni.  Omdat energiek samenwerken een continue proces is en hiermee een vliegwiel in gang gezet kan worden (zowel rechtsom in de positieve aanstekelijke zin als linksom in de negatieve besmettelijke zin) hebben we de piramide van Lencioni door vertaald naar de cirkel van verbinding.

Cirkel van verbinding

 

De cirkel van verbinding bestaat uit vijf aspecten:

  1. De aanwezigheid van vertrouwen
  2. Het voeren van de open dialoog
  3. Betrokkenheid bij besluitvorming door middel van het BOB proces
  4. Het nemen van eigenaarschap en elkaar aanspreken op de gemaakte afspraken
  5. Het vieren van collectieve successen

 

Aan de hand van onze teamscan kan je samen met jouw team bepalen op welke aspecten er nog uitdagingen zijn in de samenwerking. Uiteindelijk gaat het natuurlijk over het voeren van de goede dialoog hierover in je team. De komende weken geven wij je per onderdeel tips om de samenwerking in je team te verder te versterken.

Wil je aan de slag met je team en kan je een neutrale facilitator gebruiken die jou helpt om de samenwerking in je team op een positieve manier te versterken neem dan contact met daniella@vitalogisch.nl of via info@vitalogisch.nl

Daniella Corijn - VItalogisch

Daniëlla Corijn
daniella@vitalogisch.nl
06- 30 08 56 65