De Nationale Beroepengids heeft het beroep Vitaloog opgenomen in hun database. En eens in de zoveel tijd staat er een beroep in de spotlight. In deze tijden is vitaliteit een heel belangrijk thema. Daarom zetten ze deze maand het beroep Vitaloog in de spotlight. Ofwel: Wat is een Vitaloog? Wat doet een Vitaloog? Bekijk het beroep Vitaloog, maar misschien nog interessanter… lees het interview met Klaas Koster, de eerste Vitaloog in Nederland.
Door de oprichting van de beroepsvereniging  (het Nederlands Genootschap van Vitalogen) in september 2019 en deze vermelding in de Nationale Beroepengids komt het beroep Vitaloog écht op de kaart te staan en zal deze langzaamaan ook eerder steeds beter gevonden gaan worden. De titel Vitaloog is uniek, onderscheidend en beschermd. Alleen na het behalen van de geaccrediteerde post-hbo opleiding mag je jezelf Vitaloog noemen. Dat is dus wat anders dan met niet-beschermde titels zoals: vitaliteitsadviseur, vitaliteitscoach, vitaliteitsmanager, CVO, chief vitality officer, adviseur duurzame inzetbaarheid of een andere synoniem voor dit actuele en noodzakelijke beroep.
Enkele jaren geleden riepen we het al: Vitaloog is het beroep van de toekomst. Inmiddels heeft de tijd ons ingehaald en is Vitaloog het beroep van NU om voorbereid te zijn op de nabije toekomst. Wil jij ook vitaloog worden? Download de brochure of kom eens naar een open dag van de opleiding Vitaloog!