Gisteren is de zesde editie van de Nationale Vitaliteitsweek van start gegaan. Dit jaar vindt het online plaats vanwege alle coronamaatregelen. Onder het motto #VitaalDigitaal wordt er vijf dagen aandacht besteed aan vitaliteit. Het doel van deze week is om werkend Nederland bewust te maken van het belang van de eigen vitaliteit.

Het is maandagochtend wanneer voormalig volleybalspeelster Manon Nummerdor-Flier de week af trapt. Met haar korte maar inspirerende videoboodschap is iedereen meteen wakker geschud en klaar voor een mooie week met een vol programma. Diezelfde middag was het namelijk al tijd voor de eerste live webinar, waarvoor maar liefst 660 mensen zich hadden aangemeld. De webinar werd gegeven door Han Dirkx. Dirkx heeft een economische achtergrond. Met zijn bedrijf Alphabeats probeert hij aan de hand van bepaalde technologie binnen vitaliteit mensen te ontstressen. Tijdens de webinar staat zelfbewustzijn creëren centraal.

Opbouw

Het programma staat elke dag in het teken van een ander thema, waarbij de opbouw iedere dag hetzelfde is. ‘S morgens een aftrap met een korte videoboodschap van een bekende sporter/sportster met daaropvolgend een Vitaboost via LinkedIn waarbij inspiratie opgedaan kan worden bij mensen uit het werkveld. ‘S middags wordt er een live webinar gehouden met een inspirerende spreker. Aan het einde van de middag wordt de dag gezamenlijk afgesloten.

nationale-vitaliteitsweek-digitaal2020 nationale-vitaliteitsweek-vitaaldigitaal

nationale-vitaliteitsweek skillstown-vitaaldigitaal2020

Programma

Gedurende deze week komen onder andere atlete Nadine Broersen, voetballer Ron Vlaar en hockeyster Minke Booij nog voorbij. Met verschillende videoboodschappen vanuit hen en webinars van verschillende inspirerende sprekers hebben we nog een paar mooie dagen in het vooruitzicht. Het volledige programma kun je hieronder vinden:

programma-nationale-vitaliteitsweek