Opleiding Vitaloog

Een vitaloog is een vitaliteitscoach en vitaliteitsadviseur in één: een vitaloog zet o.a. de vitaliteitsschijf van vijf in om individuen, teams en organisaties te begeleiden naar meer vitaliteit, zodat ze meer resultaat uit hun talenten, loopbaan en privéleven kunnen halen.

Over de opleiding tot Vitaloog

De opleiding Vitaloog past helemaal bij jou als je je betrokken voelt bij de vitaliteit van organisaties en de duurzame inzetbaarheid van mensen binnen organisaties. Jij wilt structurele veranderingen aanbrengen in het gedrag van mensen, zodat zij zich vitaler en meer in balans voelen. Vitaliteit is meer dan gezonde voeding en voldoende beweging. Vitaal leven heeft vooral ook te maken met bezieling en de sociale (werk)omgeving waarin je verkeert. Als vitaloog maak je niet alleen het verschil voor je opdrachtgevers en je cliënten, maar je levert ook een bijdrage aan een betere (vitalere & gelukkigere) wereld.

Wat maakt de Vitalogische aanpak anders?

Er zijn meerdere opleidingen tot vitaliteitsadviseur of vitaliteitscoach, maar deze opleiding tot vitaloog is toch écht anders. De opleiding is stevig gefundeerd in de wetenschap ondersteund met organisatie- en vitaliteitsscans die o.a. zijn ontwikkeld in samenwerking met TNO. Aanpassingen in de leefstijl zullen de kwaliteit van het leven bewezen effectief kunnen verhogen. Voor elke doelgroep is gekozen voor de meest effectieve mix van voedings-, beweeg- en coachinterventies, zodat er een optimaal resultaat behaald kan worden.

De opleiding tot vitaloog wordt gevolgd door trainers & coaches, gezondheidsprofessionals zoals diëtisten, fysiotherapeuten, personal trainers, psychologen en gewichtsconsulenten, die geïnteresseerd zijn in een integrale aanpak betreffende vitaliteitsmanagement en de duurzame inzetbaarheid van mensen bij organisaties.

De vitaliteitsschijf van vijf

Onze leefstijl heeft een effect op ons lichaam, ons denken, ons voelen en onze omgeving en dus op ons gedrag. Dit besef leidt tot een aanpak vanuit een integraal vitaliteitsmodel de zogenaamde Vitaliteitsschijf van vijf. De opleiding tot Vitaloog geeft je inzicht en de tools om daadwerkelijk mensen (beter) te helpen met een duurzame gedragsverandering. Het leidt tot een bewezen verbetering in de kwaliteit van het (werkende) leven.

Doel opleiding Vitaloog

Een door Vitalogisch opgeleide vitaloog helpt individuen, teams en organisaties te begeleiden naar meer vitaliteit, zodat ze meer resultaat uit hun talenten, loopbaan en privéleven kunnen halen. Je geeft inzicht in alle aan levensstijl gerelateerde klachten en wil organisaties / cliënten helpen daarin structurele veranderingen aan te brengen. Deze opleiding biedt de bijzondere combinatie van persoonlijke ontwikkeling met vaardigheden om organisaties en individuele cliënten met vitaliteitsvragen te kunnen begeleiden. Je leert werken vanuit een integrale visie op de balans tussen lichamelijk, geestelijk, spiritueel en maatschappelijk welbevinden.

Aan het einde van de opleiding kun je:

  • De inzichten en technieken die je leert tijdens de opleiding zowel preventief als curatief inzetten op individueel-, team-, en organisatieniveau;
  • Advies en begeleiding geven bij diverse vormen van lichamelijke, psychische en psychosomatische klachten;
  • In het bedrijfsleven in het kader van vitaliteitsmanagement, trainingen en persoonlijke begeleiding geven om onder meer het ziekteverzuim terug te dringen en de werktevredenheid te vergroten;
  • Zelfstandig een coachings- & adviesbureau starten als Vitaloog.

Wat kan ik met de opleiding Vitaloog?

Na de opleiding Vitaloog (indien je minimaal 4 van de 5 modules succesvol doorlopen hebt) mag je deze beschermde naam gebruiken en ben je in staat om zelfstandig een praktijk te beginnen als Vitaloog of binnen een organisatie aan de slag te gaan als Vitaloog. Je kan organisaties adviseren op strategisch, tactisch en operationeel gebied. Als vitaloog ontwikkel je praktisch uitvoerbare maatwerkprogramma’s, trainingen en coaching zodat organisaties vanuit deze strategische keuze tot operationele actie over te gaan. Daarnaast kan je mensen met chronische stress, burn-out en vermoeidheidsklachten succesvol begeleiden naar een betere balans en meer vitaliteit. Je leert te inspireren, te motiveren en bewust te maken, zodat men stapje voor stapje gaat kiezen voor een gezondere leefstijl, voor rust en ontspanning, voor het toepassen van stressregulering.

Structuur opleiding Vitaloog

De opleiding bestaat uit vijf delen:
1. Module vitalogisch coachen: Coach
2. Module voeding, bewegen, ontspanning en coaching: Leefstijlcoach
3. Module stress-, energie- & talentmanagement: Vitaliteitsmanager
4. Module organisatiecultuur & -verandering: Vitaliteitsadviseur
5. Module ondernemend gedrag: Ondernemer

Kennismaken en aanmelden

Meer weten? Kom naar de opendag of ga naar deze pagina of bel/mail ons en maak een afspraak voor een kosteloos intakegesprek. Samen met een vitaloog bekijk je of de opleiding een passende keuze voor je is.

VITACADEMIE BV
JC Dirkxpad 7
5631 BZ EINDHOVEN
040-2824711
info@vitacademie.nl