Samen, buiten, verbinden

Wanneer is de laatste keer geweest dat jij en je team even een moment hadden om te vertragen? Om samen buiten te zijn en te verbinden? In de wirwar van projecten en de hectiek van deadlines zie je soms door de bomen het bos niet meer.  We moeten veel, willen niets missen en willen het liefst aan alle verwachtingen voldoen. Met als gevolg dat we keihard blijven rennen, de verbinding met elkaar verliezen en vooral niet op dat rempedaal trappen. Terwijl vertragen helpt om hernieuwde focus aan te brengen als individu én als team en productiviteit bevordert. Belangrijk dus om vaak genoeg zelf en met je team te vertragen voor een betere onderlinge samenwerking.

Vertragen en verbinden in de natuur

In de natuur kom je automatisch in een lagere versnelling en kun je (weer) meer in verbinding zijn met jezelf én elkaar. Niet zo gek ook eigenlijk, want de natuur zelf is ontzettend goed in het leggen van verbindingen en doet dat ook al eeuwenlang. Kijk maar eens naar bomen. Zij leggen verbinding via het Wood, Wide Web. Dit web ligt onder de grond en zijn schimmels die de bomen met elkaar in verbinding brengen. Via deze schimmeldraden kunnen ze zichzelf en elkaar van voldoende voeding voorzien. Zo kunnen ook kleinere bomen, die letterlijk overschaduwd worden door grotere bomen en geen zonlicht vangen, toch overleven en groeien. Dus door o.a. die verbinding met elkaar kan een bos of oerwoud blijven groeien. Net zoals wij mensen blijven groeien als we verbonden zijn met onszelf en met onze collega’s.

Overeenkomsten natuur en mensen

En dat is niet de enige overeenkomst tussen de natuur en ons. Als je er eens rustig voor gaat zitten, zul je in de natuur meer overeenkomsten zien dan verschillen. Want net als bij ons draait in de natuur alles om gedrag. Sterker nog, In de natuur draait het er om bewust te zijn van de effecten van jouw gedrag op een ander. Net als bij ons. Welk gedrag jij laat zien, met welke energie jij binnenkomt en of jouw kwaliteiten zichtbaar zijn voor een ander, heeft grote invloed op hoe jouw collega’s naar jou kijken.

Ben jij benieuwd hoe je in de natuur inzicht kunt krijgen in je eigen en elkaars vitale leiderschapskwaliteiten? En gun je jezelf en elkaar oprechte tijd en aandacht? Maak dan kennis met onze prikkelende outdoor workshop ‘vitaal leiderschap’. Sven & Mireille staan voor jullie klaar en vertellen je er graag meer over. Je kunt hen bereiken via sven@vitalogisch.nl, mireille@vitalogisch.nl of bel naar 040 282 4711.

Sven Henze - Vitalogisch Mireille Hulzebos

Sven Henze                                Mireille Hulzebos

sven@vitalogisch.nl                  mireille@vitalogisch.nl 
06 – 46 13 37 79                        06 – 40 68 90 39