Het leven zoals we dat kennen is even op pauze gezet. We moeten zoveel mogelijk binnen blijven. De zorg maakt overuren, anderen werken vanuit huis en kinderen kunnen niet naar school. Het vraagt aanpassingsvermogen van ons allen, maar we gaan hier samen doorheen komen.
In deze periode is het verleidelijk om ook je doelen op pauze te zetten. Terwijl het juist nu zo belangrijk is om een reden te hebben om uit bed te komen. Hou ze dus vast. Of maak nieuwe doelen, die makkelijker te realiseren zijn in deze tijd. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af om elke dag een ‘kleine goede daad’ (KGD) te doen, om dagelijks je stappenplan te behalen, of elke avond te mediteren. Dit geeft zin aan je dag en houd je mentaal en fysiek fit!

DOE ’n doel
Soms wil je in deze tijd het liefst op bed blijven liggen met het dekbed over je hoofd. Je afsluiten van alles wat er om je heen gebeurt, je ogen sluiten voor de werkelijkheid en wachten… maar waarop? Er gebeurt pas iets positiefs als je zelf aan de slag gaat en in beweging komt. Een belangrijke reden dus om jezelf doelen te stellen. Je zult merken als je je doel behaalt, dit je een goed gevoel geeft over jezelf. Dat je ondanks deze situatie het toch voor elkaar hebt gekregen. Een schouderklopje of complimentje is dan zeker op zijn plaats. Geef ‘m jezelf! En is het even niet gelukt, wees dan ook aardig voor jezelf maar hou vol. Pak de draad weer op en ga ervoor!

Doelen geven energie
Ondanks dat je dagelijkse routine wellicht niet meer zo vanzelfsprekend of alles wat je normaal vond nu in ander daglicht is komen te staan, kan je zelf veel DOEN om weer wat meer houvast en structuur te krijgen. Het begint met bewustwording en de motivatie om iets te willen veranderen of invulling te willen geven aan een behoefte. Het stellen en behalen van doelen kan je dan helpen om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen.

Waarom gaat dit je helpen? Omdat doelen je..

● duidelijkheid geven in wat je wilt bereiken

● aanzetten tot actie zodat het niet alleen bij wensen blijft

● richting geven in wat jij uit je leven wilt halen

● helpen bij het maken van bewuste keuzes

● leven zingeving en betekenis kunnen geven

● energie boosten!

We doen het samen!
Vind je het nog lastig om in de startblokken te gaan staan of weet je nog niet waar te beginnen. Wij gaan je helpen! Hieronder kun je de Vitalogisch ‘doelenkaart’ downloaden. Door het invullen van de doelenkaart kom je stapje voor stapje dichter bij de verandering die jij op dit moment het liefst wilt realiseren.

download-doelenkaart

Zie je nog niet voor je hoe je je doel gaat behalen of een succesvolle verandering gaat realiseren? Dan is het lezen van het boek ‘Vitalogie’ van Klaas Koster een echte aanrader.

Blijf in beweging en hou vol!