Wat doet Vitalogisch nu?

Strategisch vitaliteitsmanagement en duurzame inzetbaarheid kan vanuit diverse invalshoeken ingericht worden. Dat vraagt om verschillende expertises. Daarom vinden wij het belangrijk om vanuit verbinding, puur en oprecht, en op verfrissende wijze samen met jou tot een praktisch en resultaatgericht vitaliteitsbeleid te komen.

Vitalogisch is een community platform. Een samenwerkingsverband van gediplomeerde vitalogen en zelfstandige professionals. Ieder met zijn of haar specialisme. Met veel passie en plezier helpen wij mensen om vitalogische keuzes te maken. We ondersteunen organisaties met het formuleren en uitvoeren van vitaliteitsbeleid om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te bevorderen.

Vitalogisch bestaat uit een kernteam van 30 frisse, energieke en betrouwbare energiebrengers. Dit zijn gediplomeerde vitalogen, adviseurs, trainers en coaches. Daarnaast hebben we een flexibele schil van 200+ specialisten.

Waarom, hoe en wat

Het ‘Why, How and What’ van Vitalogisch…. Wij vinden het belangrijk om de verbinding met jezelf (opnieuw) te maken. Zo voel je je vitaler en kun je vanuit verbinding met anderen samenwerken. Samen jullie organisatiedoelen realiseren. Zeker in een leven wat alsmaar hectischer lijkt te worden en we steeds meer onszelf kwijt dreigen te raken.

“Working hard for something we don’t care is called stress. Working hard for something we love is called passion” – Simon Sinek

Waarom

Het waarom van Vitalogisch is verbinden, vitaliseren en verwezenlijken. Het vita-team werkt vanuit hun innerlijke waarom op drie niveaus:

 1. Organisatie niveau – Verbinding met de organisatie en in de keten zorgt voor een vitale organisatie en het verwezenlijken van organisatiedoelstellingen
 2. Team niveau – Verbinding met anderen. Zo zorg je voor een optimale samenwerking en een vitaal team
 3. Individueel niveau – Verbinding met jezelf. Dan kan je vanuit die verbinding met anderen verbinden en zorg je voor een vitaal leven

Hoe

Hoe doet het Vita-Team dit dan? Zij werkt vanuit samenwerking die “puur en oprecht“, “energiek en verfrissend” en “praktisch en doelgericht” is. Op de pagina “Onze werkwijze” lees je hier meer over.

Wat

Wat doet het Vita-Team dan? Zij adviseren, begeleiden vitaliteitstrajecten, verrichten metingen, verzorgen trainingen, workshops en coachen personen en teams. We nemen deelnemers graag mee op hun interne vitaliteitsreis.

Wij geloven dat…

 • ieder mens uniek is en mensen het verschil maken
 • echte groei van binnenuit komt
 • je de windrichting niet kunt veranderen, wel de stand van de zeilen
 • een veilige omgeving uitnodigt om te ontdekken
 • gezonde stress (spanning) nodig is om te groeien
 • plezier nodig is om te leren
 • gelukkige, gezonde en verbonden mensen voor een gelukkige, gezonde en verbonden organisatie zorgen
 • verandering en verbetering begint met bewustwording
 • de enige constante in het leven, continue verandering is (Darwinisme)
 • mensen continu moeten leren om duurzaam inzetbaar te blijven
 • duurzame inzetbaarheid een gedeelde verantwoordelijkheid is van werkgever en werknemer, waarbij de werkgever faciliteert en de werknemer regisseert & participeert

Net zoals ieder mens uniek is, zijn bedrijven dat ook. Iedere organisatie heeft een eigen cultuur. Daarom is een vitaliteitstraject altijd maatwerk. Duurzame inzetbaarheid (DI) is complex. Om te komen tot een integraal vitaliteitsbeleid is organisatiesensitiviteit, visie en daadkracht nodig. Wij maken DI leuk en simpel. We bieden verfrissende en energieke oplossingen. Na een open en oprecht gesprek, een analyse van de belangrijkste cijfers en een Return on Vitality (ROV) berekening, bepalen we graag in co-creatie wat de beste aanpak is voor jouw bedrijf. Waar de meeste winst te halen valt. Hiermee ondersteunen we jou om de organisatie-ambities te verwezenlijken.

Onze missie

De missie van Vitalogisch is: “Werkend Nederland vitaal en verbonden”

Lees hier meer over onze missie

Onze werkwijze

Vitalogisch gelooft in een integrale aanpak voor maximale impact en blijvende gedragsverandering. Het advies, de trainingen en programma’s van Vitalogisch veranderen blijvend de houding en gedrag van management, leidinggevenden en medewerkers. De kracht van deze programma’s schuilt in een unieke combinatie van meting, training, coaching en verankering.

Lees hier meer over onze methode