Wat zijn de beste boeken over vitaliteit? Er zijn honderden zo niet duizenden boeken geschreven over het optimaliseren van energie, het worden van een vitaal leider en zelfontwikkeling en zelfontplooiing. Om het jou wat makkelijker te maken hebben wij de beste vijf vitaliteitsboeken, een mix van klassiekers en nieuwkomers die je moet hebben gelezen, samengesteld! Sommige boeken over vitaliteit die in deze lijst staan, behoren tot de beste vitaliteitsboeken aller tijden. Laat je inspireren en vitaliseren …

Top 5 boeken over vitaliteit
Vanuit Vitalogisch perfectief (wij van wc-eend adviseren wc-eend) vinden natuurlijk het boek Vitalogie een absolute bestseller. Deze top vijf boeken kunnen we je aanraden om te lezen als je met het thema vitaliteit aan de slag wil, voor jezelf, je team en/of jouw organisatie:

  1. Vitalogie! – Zo bereik je meer energie en zelfregie voor jou en je team (K. Koster) = nieuwkomer
  2. Handboek Vitaliteit – Vitale medewerkers hebben recht op een vitale organisatie (P.J. Diehl) = klassieker
  3. De wetenschap van vitaliteit – Een praktische handleiding voor een bruisende gezondheid verrijkt met parels van wijsheid (W.D. Wattles)
  4. Vitaliteitsbijbel – Op weg naar vitaliteit in 9 stappen (Paul Wormer)
  5. Hoe word je 100 – (W. Cortvriendt)

Of Vitalogie het beste boek over vitaliteit is mag je uiteraard zelf bepalen. In het kort gaat Vitalogie over zelfreflectie, zelfliefde, zelfvertrouwen wat uiteindelijk leidt tot zelfregie. Vitaal leiderschap dus! Door het lezen van het boek Vitalogie zul je:

  • inzicht krijgen in de verschillende energiebronnen van de vitaliteitsschijf;
  • zin krijgen om stappen te zetten op weg naar een energieker leven;
  • zelf meer bevlogen zijn en meer werkgeluk ervaren;
  • jouw team kunnen inspireren, zodat het intrinsiek gemotiveerd raakt om ook zelf met vitaliteit aan de slag te gaan.

Mat als resultaat: een hogere productiviteit, een gezondere leefstijl, een positievere mindset, een betere samenwerking met collega’s en een zinvoller leven. Voor jou en je team! Je hoeft niet een leidinggevende functie te hebben om een vitaal leider en daarmee een inspirerend voorbeeld voor anderen te zijn.