In de laatste week van september wordt er voor het vierde jaar de Nationale Vitaliteitsweek georganiseerd. Van 24 tot en met 28 september kun je als werkgever, HR professional of leidinggevende inspirerende lezingen en workshops bijwonen. Voor werknemers worden er op verschillende locaties in Nederland activiteiten aangeboden. En wil je zelf een vitaliteitsweek of – dag organiseren, dan is er een eenvoudig 5-stappenplan te downloaden

De Nationale Vitaliteitsweek is bedoeld om werkend Nederland te motiveren regie te nemen op het gebied van vitaliteit op de werkvloer. Er worden tips gegeven over wat je zelf kunt doen om je vitaliteit te verbeteren en te behouden. In de week van vitaliteit kun je ontdekken wat het beste voor jou werkt.

Elk bedrijf kan zijn eigen formule ontrafelen om werknemers met plezier en meer betrokkenheid te laten werken. Werknemers die vele jaren in het bedrijf willen blijven. Elk bedrijf kan leren wat zijn methoden zijn door wijzigingen op de werkplek door te voeren die voordelig zijn voor werknemers. En dat is bij elk bedrijf anders, waarin het budget en de bedrijfscultuur afhankelijk is per branche.

Het concept van de vitaliteitsweek moet worden vormgegeven en aangepast aan de behoefte van de werknemers. Of dat nu iets is als het implementeren van flexibele werktijden, het aanbieden van gezonde voeding of ondersteuning in doorontwikkeling. Kleine stappen zetten naar een betere bedrijfscultuur kan een productievere werkomgeving opleveren. Het is belangrijk om dit langzaam en progressief te implementeren, om de productiviteit niet te verstoren.

Elk bedrijf werkt op zijn eigen manier aan een betere werkomgeving voor zijn werknemers, dit is een cyclisch proces. Hoe gelukkiger de werknemers, hoe productiever ze zijn, des te productiever werknemers, des te meer geld het bedrijf verdient, des te meer geld het bedrijf verdient, des te meer ze kunnen investeren in het geluk van hun werknemers. Als je klein begint, kan dit een bedrijfscultuur uiteindelijk transformeren in een vooruitgang op een nieuw niveau.

Wil je mee doen? Kijk voor meer informatie op www.nationalevitaliteitsweek.nl. Kun je wat hulp gebruiken? Wij kunnen helpen, stuur ons een bericht via info@vitalogisch.nl