Maak van stress je vriend door te spelen met je stresssysteem: Kana Virtual Reality. We associëren stress vaak met negatieve effecten. Dit zien we vaak in de begeleiding van organisatie en haar medewerkers. Medewerkers proberen uit alle macht stress zoveel mogelijk te vermijden. En dat is jammer, want onderzoek heeft uitgewezen dat stress ook veel goede kanten kent en zelfs dat stress gezond kan zijn.

Zonder stress geen groei! – Klaas Koster

Omdat mensen met name de negatieve gevolgen van stress kennen, wordt daarmee ook de negatieve kant van stress ervaren. Een steeds groter wordende groep mensen is inmiddels bekend met de positieve effecten van stress op hun gezondheid, en derhalve ervaren zij deze positieve effecten ook.

Stressparadox
Stress is dus zowel goed als slecht, dit wordt de stress-paradox genoemd. Het goede nieuws is dus dat het mogelijk is om de mindset die deelnemers ten opzichte van stress hebben te veranderen – zodat zij in plaats van de negatieve (fysiologische) effecten van stress de positieve effecten ervan kunnen gaan ervaren. Dit gaat natuurlijk niet vanzelf en vraagt om training van deze mentale energiebron. Om deze training succesvoller, energieker en leuker te maken, maken we gebruik van Kana VR. Kana VR is een wetenschappelijk onderbouwde VR-game ontwikkeld door Jamzone. Zie hieronder de trailer voor een eerste indruk.

Virtual Reality
VR wordt steeds vaker ingezet op het domein van mentaal welzijn. Met VR is het mogelijk om in een veilige omgeving, spannende situaties levensecht te beleven. Deze belevenissen, die voor veel mensen als echte ervaringen voelen, zorgen voor nieuwe inzichten bij deelnemers. Met de nieuw verworven inzichten die zijn opgedaan tijdens de VR-ervaring, gaan deelnemers onder begeleiding van gediplomeerde vitalogen aan de slag. Het doel is om de inzichten om te buigen tot concrete acties en te integreren in het dagelijks leven.

Vitalogisch Kana VR coach
Sinds enkele jaren werken vitalogen van Vitalogisch met Kana VR (voorheen Stressjam, een spel waarmee je kunt leren om je stress te verhogen of juist te verlagen. Enkele vitalogen hebben ervoor gekozen om ook een training tot stressjamcoach te volgen. Deze stressjamcoaches  willen daarmee het verschil maken op het gebied van stress. Zij kunnen Kana VR zelfstandig inzetten en toepassen bij hun opdrachtgevers of cliënten. Kana VR is geschikt voor jong en oud.

Beroepsziekte nr. 1
Maar liefst 36% van al het verzuim wordt veroorzaakt door stressklachten en daarmee is stress beroepsziekte nummer 1 en het ziet er naar uit dat dit alleen maar toe gaat nemen. Wanneer we mensen kunnen leren slim met stress om te gaan maakt het mensen energieker, vitaler en mentaal sterker!

Positieve mindset maakt gezonder
Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat mensen die denken dat stress slecht voor de gezondheid is, meer klachten ervaren dan mensen die denken dat stress positief is. Deze laatste groep behoort tot de gezondste groep mensen in Nederland. Toeval? Nee. Je mindset bepaalt of je er nadeel of juist voordeel van hebt. Kana VR is de eerste Virtual Reality-game ter wereld, waarin je jouw eigen stresssysteem leert kennen en beïnvloeden.

Gamen met je eigen stresssysteem
Zodra je de VR-bril opzet, word je letterlijk ondergedompeld in een nieuwe wereld. Onder begeleiding van de VR-coach, voer je spannende opdrachten uit. We meten je stresstoestand en de VR-wereld past zich steeds in real-time aan op jouw toestand van dat moment. Om de opdrachten te doorstaan, moet je bewust je stressniveau verlagen of juist verhogen. Je speelt de game dus letterlijk met je eigen stress!

Neem gerust contact met ons op om te onderzoeken wat Kana VR en onze vitalogische Kana VR coaches voor uw organisatie kan betekenen mail info@vitalogisch.nl of bel 040-2824711