Bedrijventerrein ’t Hoog in Heusden heeft als eerste bedrijventerrein van Nederland de primeur om met de actie ‘Vitaalste medewerker’ mee te doen. De actie is een initiatief van de Vitalogen Hanneke van Engelen en Debby Beeloo in het kader van de Nationale Vitaliteitsweek. Met als doel de vitaliteit op de werkvloer onder de aandacht te brengen.

Nationale Vitaliteitsweek

Elk jaar vindt in de laatste week van September de Nationale Vitaliteitsweek plaats. Een week lang aandacht en activiteiten gericht op het vergroten van vitaliteit en werkgeluk in het Nederlandse bedrijfsleven. Dit jaar, van 23 september tot met 27 september, vindt alweer de 5e editie plaats met als thema “#NeemRegie”. Met het oog op deze week ging afgelopen maandag de actie van ‘Vitaalste medewerker’ van start.

Actie ‘Vitaalste medewerker’

Als ambassadeur van de Nationale Vitaliteitsweek sprak Astrid van Velden met collega Vitaloog Hanneke van Engelen over deze ludieke actie. “Het is vooral een trigger voor medewerkers om stil te staan bij wat zij onder vitaliteit verstaan” zegt Hanneke, “Met het uitdelen van speciale broodzakjes worden collega’s gestimuleerd om tijdens een pauzewandeling hierover met elkaar in gesprek te gaan. Door aan deze actie mee te doen, komen werkgever en werknemer samen in beweging” vult Hanneke enthousiast aan. Voor deze actie hebben Stichting De Schroef, Vitaal met Hanneke en Vitalogisch de handen ineengeslagen. Partijen die stuk voor stuk vitaliteit op de werkvloer een warm hart toedragen en hiertoe verschillende initiatieven nemen.

Primeur voor Bedrijventerrein ’t Hoog

Dat juist binnen de gemeente Heusden deze primeur plaatsvindt, is geen toeval. De twee gedreven initiatiefnemers, Hanneke en Debby, wonen en werken beiden in deze regio. “Hoe mooi is het als je op deze manier kan bijdragen aan het bevorderen van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid in je eigen omgeving”, reageert Hanneke met een big smile. Inmiddels hebben de vitalogen bij meerdere bedrijven op ’t Hoog contact gelegd door de vraag te stellen: “Wie is jullie vitaalste medewerker?”. “En wat een superleuke reacties hebben wij hierop gekregen”, vertelt Hanneke stralend. “Zeker als ze dan ook nog eens de kaarten en broodzakjes overhandigd krijgen!”. Dit enthousiasme heeft Hanneke en Debby gemotiveerd om al voorzichtig vooruit te kijken en de actie volgend jaar samen met Vitalogisch landelijk uit te rollen.

Titel van Vitaalste medewerker

Het interview eindigt met de vraag hoe medewerkers voor de titel ‘Vitaalste medewerker’ in aanmerking kunnen komen. “Het is eigenlijk heel eenvoudig en vooral laagdrempelig en zowel medewerkers, leidinggevenden als eigenaren kunnen deze titel verdienen. Bovendien, gaat Hanneke verder, zijn het niet wij als Vitalogen maar de naaste collega’s die bepalen wie in hun ogen een vitale medewerker is”. Zij kunnen hem of haar voor 4 september a.s. aanmelden via een mailtje naar aanmelden@vitaalstemedewerker.nl of info@vitaalmethanneke.nl Op 27 september is de bekendmaking van de winnaar of winnares. “En het leuke is dat niet alleen de winnaar in het zonnetje wordt gezet, ook voor de collega’s is een prijs weggelegd. Namelijk een inspirerende workshop of lezing van 1,5 uur waarbij zij zelf het onderwerp mogen bepalen, uiteraard gerelateerd aan vitaliteit”, zegt Hanneke met een knipoog. Tot slot wil zij heel werkend Nederland nog meegeven met elkaar in gesprek te gaan waar de grootste behoefte ligt op gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. En door klein te beginnen, kan hier iets groots uit voortkomen!
Voor meer informatie of contact: www.vitaalmethanneke.nl