Schermafbeelding 2015-03-02 om 10.06.23In het tijdschrift van TVOO (Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties) werd in december 2014 uitgebreid stil gestaan bij het thema vitaliteit, vitaliteitsmanagement en duurzame inzetbaarheid van personeel en organisatie.

Op welke wijze daag je medewerkers uit om na te denken over de keuzes die je maakt als het om vitaliteit gaat. Uiteindelijk is iedereen er gebaat bij om een bevlogen persoon te zijn, die zich ook op langer termijn, uitgedaagd voelt en vitaal is.

In deze uitgave is er ook aandacht voor vitaliteitsmanagement. Professor dr. Tinka van Vuuren verstaat onder vitaliteitsmanagement; ‘de activiteiten die werkgevers ontplooien om hun werknemers te stimuleren tot  gezond en productief langer doorwerken en het behouden van plezier in het werk. Vitaliteitsmanagement  bevordert op deze wijze dat medewerkers en organisaties gezond en vitaal blijven’.  In een aansprekend artikel gaat Van Vuuren in op de rol die human resource development heeft bij het bevorderen van deze  vitaliteitsmanagement.

Tevens een prachtig artikel van dr. Isolde Kolkhaus Tanke betreffende de grote betekenis voor het van waarde blijven voor de organisatie, de mate is waarin iemand blijft leren en grenzen blijft verleggen. Zo geeft zij aan dat ‘Mentale slijtage’ in veel beroepen veel meer effect heeft en het grootste risico is voor duurzame inzetbaarheid dan de ‘Fysieke slijtage’.

Ja, ik wil meer weten op welke wijze ik mijzelf, het team en mijn organisatie vitaal & verbonden de toekomst in begeleid. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.