Weer terug naar kantoor, ofwel ‘Back2Office’ is een uniek re-boarding en re-connect concept van Vitalogisch en WYT_Incentives. Zoals het er nu naar uit ziet gaan de meeste medewerkers van grotere bedrijven na de zomervakantie weer geleidelijk terug naar kantoor. Als organisatie is het goed om hier vooraf goed over na te denken: Hoe keren we weer terug naar het werk, zodat dit voor iedereen zo prettig en veilig mogelijk kan verlopen? Het gaat daarbij natuurlijk over (psychologische) veiligheid, hygiëne, gezondheid, afspraken en protocollen, maar ook over wennen aan de nieuwe situatie, het weerzien met bekende collega’s en het kennismaken met nieuwe collega’s en de vraag hoe het echt met iemand gaat?

Reboardingtips
Hoe zet je reboarding effectief in voor de voormalig thuiswerkers? Hoe neem je medewerkers mee in de veranderingen in de organisatie? En hoe wil je dat (een deel van) je team straks de eerste werkdag op kantoor beleeft?  Hieronder een drietal tips die je hiermee helpen:

 1. Focus op het positieve
  Naast alle regels en maatregelen is de terugkeer naar de werkvloer voor de meeste werknemers vooral iets positiefs. Dus waar focus je op in je communicatie? Ligt de aandacht vooral op de maatregelen of dat je ook eindelijk weer eens een goede kop koffie of thee kan drinken met collega’s, fysiek kan samenwerken en elkaar in het echt weer kan ZIEN. Als werkgever wil je dan ook dat medewerkers zich echt weer (opnieuw) welkom voelen. Je wilt een zogenoemde positieve employee experience creëren. Dit kan bijvoorbeeld door een klein welkomstcadeautje te regelen of door samen nieuwe gemeenschappelijke rituelen – zoals een nieuwe manier om elkaar te begroeten – te bedenken.
 2. De dialoog: voer 1-op-1 gesprekken
  Iedere medewerker ervaart de nieuwe situatie op een andere manier vanuit zijn/haar perspectief. Het is daarom raadzaam om 1-op-1 reboardingsgesprekken te voeren met je medewerkers. Hoe voelt een medewerker zich nu echt? Hoe kijkt iemand terug op de afgelopen periode? Wat heeft hij/zij meegemaakt en waar maakt iemand zich zorgen om? Op deze manier breng je in kaart wat jouw medewerkers nodig hebben, waar de eventuele energielekken zitten en wat ze juist prettig vinden. Maak ook het thuiswerken bespreekbaar. Is het mogelijk om in de toekomst één of meerdere dagen thuis te werken en wat betekent dit dan voor de arbeidsvoorwaarden?
 3. Psychologische veiligheid
  Het is daarnaast ook belangrijk om stil te staan bij mogelijke angst en zorgen bij medewerkers. Zij spelen ongetwijfeld met veel vragen in hun hoofd. Is het überhaupt wel weer veilig om op kantoor te werken? Kan ik genoeg afstand van mijn collega’s houden? Houden mijn collega’s voldoende afstand? Mag ik mijn grenzen aangeven als het niet fijn voelt. Als werkgever kan je deze mogelijke angst wegnemen door tijdig met je medewerkers te communiceren. Je kunt bijvoorbeeld nu al een vlog of nieuwsbrief toesturen waarin je uitleg geeft over de nieuwe regels en maatregelen. Zo kunnen jullie medewerkers straks met een gerust hart terugkeren op de werkvloer.

Ben jij al klaar om Back2Office te gaan en zijn je medewerkers ook gereed voor een prettige terugkeer naar de werkvloer? Voor een energieke ondersteuning bij deze reboarding en het reconnecten met je team/medewerkers neem gerust contact met ons op. We praten je graag bij over ons Back2Office concept die o.a. bestaat uit een back2office-scan en energieke invulling van activiteiten, workshops, coaching, entertainment en een gezonde hap. Dit alles binnen de geldende RIVM maatregelen uiteraard. In het kort:

 • Reboarding: Mooie kick-off voor het tweede deel van dit bijzondere jaar met bijv. een vitapakket als welkomstgeschenk;
 • Reconnect: Verbinding met elkaar middels multichannel, combinatie van on- en offline ontmoetingen, (team)coaching, etc;
 • Revitalize: Aandacht voor elkaar, voor leefstijl, energiemanagement en je immuunsysteem door middel van aangepaste catering, inspirerende workshops en concrete activiteiten op maat;
 • Return on investment: Vitale en verbonden medewerkers zijn productiever, hebben meer energie om proactief te zijn, zijn creatiever en innovatiever, zijn beter bestand tegen ziektes, hebben meer plezier in hun werk, inspireren hun omgeving en houden uw organisatie in beweging.
  Financiële bijkomstigheid: op eigen bodem (in eigen pand of (parkeer)terrein betekent geen WKR, werkkostenregeling en dus ook belastingtechnisch aantrekkelijk.

Verbinden op 1,5 meter afstand
Vitaliteit en werkgeluk blijven belangrijke aspecten van onze werkende leven. Verbinding, vertrouwen en voldoening zijn nu misschien wel belangrijker dan ooit. Hoe doe je dat op 1,5 meter afstand? Voor een energieke ondersteuning bij het reboarden en het reconnecten met je team/medewerkers neem gerust contact met ons op!