Net zo vanzelfsprekend als dat je voor brood naar de bakker gaat ga je voor vlees naar de slager, voor informatie over biologie naar een bioloog, om je te laten helpen met je psychologische gesteldheid naar een psycholoog….. En voor meer vitaliteit ga je dus naar een vitaloog. Dat is heel logisch, Vitalogisch zelfs!

vitaliteitsprogrammaEen beoefenaar van vitalogie wordt een vitaloog genoemd. Vitalogie is de leer van vitaliteit van levende wezens en levensvormen. Een vitaloog helpt je met het onderzoeken aan welke ‘knop’ jij kan draaien om je fit & vitaler te voelen. Een vitaloog is een vitaliteitscoach en vitaliteitsadviseur in één en zet de vitaliteitsschijf van vijf in om individuen, teams en organisaties te begeleiden naar meer vitaliteit, zodat ze meer resultaat uit hun talenten, loopbaan en privéleven kunnen halen.

De basis van de aanpak is de vitaliteitsschijf. Deze vitaliteit schijf borgt een complete benadering en kijkt vanuit vijf onlosmakelijk met elkaar verbonden invalshoeken naar vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Je vitaal voelen begint met het inzien van het nut en de noodzaak ervan (vitalogisch) en is een goede balans van lichaam (fysiologisch), geest (psychologisch), omgeving (ecologisch) en zingeving (filosofisch). Deze integrale aanpak is uniek en zorgt voor maximale impact en blijvende gedragsverandering.

Maak kennis met één van onze vitalogen uit ons vita-team voor een vrijblijvend gesprek over hoe je vitaliteit op de werkvloer kan stimuleren of meer bevlogenheid bij je medewerkers kan creëren. Zelf een opleiding volgen tot vitaloog? Dat kan, neem vrijblijvend contact met ons op.

Ook voor andere vragen over de duurzame inzetbaarheid van medewerkers en vitaliteitsmanagement of een gezond vitaliteitsbeleid kan je terecht bij één van onze vitalogen.