Binnenkort wordt in de Staatscourant een wijziging van de Subsidieregeling ESF 2014-2020 gepubliceerd met nieuwe aanvraagtijdvakken voor bedrijven, instellingen (45 miljoen euro) en regio’s en sectoren (25 miljoen euro). Lees meer over deze wijziging Subsidieregeling ESF 2014-2020 Duurzame Inzetbaarheid.

U kunt de subsidie o.a. inzetten om medewerkers te helpen gezond aan het werk te blijven of om ze op tijd te laten omscholen. Het is van groot belang om tijdig in te dienen, want alle aanvragen zullen op basis van ‘first come, first serve’ worden behandeld.

Het indienen van de aanvraag is, als je het vaker gedaan hebt, relatief eenvoudig en we helpen graag met het invullen van de alle documenten. Direct meer informatie over de ESF subsidie neem dan contact op met onze subsidiespecialist, Arno de Vaan.

banner ESF subsidieProjecten die in aanmerking willen komen voor subsidie moeten gericht zijn op één of meerdere van de volgende thema’s:

  • het bevorderen van gezond en veilig werken, waaronder een gezondere leefstijl, het terugdringen van werkstress en ongewenst gedrag in de werksfeer;
  • het bevorderen van een leercultuur voor werkenden, waaronder het erkennen van niet-bedrijfsspecifieke kennis en vaardigheden;
  • het stimuleren van interne mobiliteit van werkenden, het anticiperen op individuele ambities en ontwikkelmogelijkheden en het begeleiden van werknemers naar ondernemerschap;
  • of het bevorderen van een flexibele werkcultuur, waaronder het invoeren van flexibel arbeidstijdenmanagement.

ESF-subsidie aanvragen
Van maandag 14 november 09.00 uur tot en met vrijdag 25 november 2016 17.00 uur kunt u uw aanvraag voor de ESF subsidie Duurzame Inzetbaarheid indienen op agentschapszw.nl. Daar vindt u ook voorbeelden van eerdere projecten die subsidie hebben ontvangen. De subsidie per project bedraagt maximaal 50% van de projectkosten. Per aanvrager is de maximale hoogte van de subsidie vastgelegd in de subsidieregeling en bedraagt € 10.000.

Een vitale kennismaking?
Vitalogisch kan u helpen bij de aanvraag van deze ESF subsidie voor DI.  Wij gaan graag met u in gesprek over uw vitaliteitsmanagement en de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers en helpen u graag met uw ESF-subsidieaanvraag. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.