We beginnen aan de 4e week in quarantine. De dagelijkse wandeling naar de bakker begint al routine te worden. Mijn dochter vergelijkt het al dat we op een vakantiepark zitten en ’s ochtends broodjes halen. We worden ons bewust dat we juist nu extra goed aan onze weerstand moeten denken.

Naast gezonde voeding, ontspanning en goed slapen is bewegen ook erg belangrijk.

Als sportinstructrice is bewegen voor mij heel “normaal”. Op het moment dat dat wegvalt word ik er geen leuker persoon op… Nu ook mijn sportschool gesloten is, doen we er alles aan om de verbinding met onze leden te behouden. Een paar keer per week verzorgen we livestream lessen.

Sta ik in de woonkamer tegen mijn telefoon enthousiast te doen…

En het klinkt heel raar maar ondanks de afstand voelt het toch dichtbij.

Je hoeft jezelf natuurlijk echt niet elke dag op te vouwen op een yogamatje of 100 push-ups en squats in de woonkamer te maken, maar helemaal niets doen is wel erg weinig en vergt veel van je vitaliteit.

Bewegen in welke vorm dan ook draagt bij aan een goede weerstand en verhoogt de positieve gezondheidseffecten.

De natuur biedt een van de meest betrouwbare Boosts om je mentale en fysieke welzijn te verbeteren. Zolang het nu mag het liefst elke dag minimaal 30 minuten naar buiten.

Onderstaand een aantal voordelen dat het buiten zijn al oplevert:

  • Het verhoogt je immuunsysteem
  • Je hebt minder kans op stress, je maakt je hoofd leeg
  • Het bevordert je korte termijn geheugen
  • Je wordt creatiever
  • Je hebt minder kans om ziek te worden
  • Je krijgt meer energie
  • Je verlaagt de kans op hart- en vaatziekten en diabetes
  • Je spieren worden sterker
  • Bewegen helpt mee aan een gezond gewicht

Wandelen of fietsen alleen al is gewoon heel gezond! Even een ommetje in de ochtend, in je lunchpauze en/of s avonds. Alleen of met twee, uiteraard op 1 1/2 m afstand. Even bijkletsen, brainstormen, herinneringen ophalen.

Is 10.000 stappen per dag te veel voor je? begin dan klein. Stap voor stap…

Om je hierbij te helpen hebben we een beweegkalender gemaakt. Dit is een heel handig hulpmiddel om voor jezelf doelen te stellen.

download-vitaboost-beweegkalender

Uiteindelijk bepaal je zelf of je wel of niet gaat bewegen. Ik kan op mijn kop gaan staan voor de camera. Maar een kleine uitdaging wil ik wel aangaan. Onderstaand een filmpje met een aanstekelijk nummer.  Een kleine energizer voor op kantoor of thuis.

Maak van dinsdag een swingdag. Op welk nummer neem jij de Lead!