‘GELUK ONTSTAAT DOOR GELUKKIG MAKEN’  – JAN MEURS

Dit is een uitdaging en daar hou ik van. Inspiratie, energie, ontspanning, emotie, creatie en ontdekken dat is o.a. muziek voor mij. In de derde schijf ‘Psychologisch’ gaat het om de mindset en emoties. Het mentale welzijn en daar gaan we wat aan proberen bij te dragen. “Nu gebeurt er in het leven nogal wat en veel daarvan kun je niet veranderen. Waar je wel invloed op hebt, is hoe je naar die gebeurtenissen kijkt en hoe je ermee omgaat. Je mindset en emoties hebben grote invloed op je vitaliteit, zowel in positieve als in negatieve zin! Denk jij in problemen of in mogelijkheden?”. De DIPPERS of de DIMMERS (boek Vitalogie!).

 

DE BELANGRIJKSTE VAARDIGHEID VAN EEN LERAAR IS HET STIMULEREN VAN PLEZIER IN CREATIEVE UITINGEN EN KENNIS – ALBERT EINSTEIN

Alles wat je aandacht geeft groeit, dus richt je op het positieve. Een positieve levenshouding, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit komen van binnenuit. De uitdaging voor vandaag is dit eens op papier te zetten in een RAP-tekst. Ja je leest het goed. We draaien de zaak eens om. Jullie schrijven een tekst als rap over je beleving in deze ‘Coronasituatie’. Mail deze naar ludwig@vitalogisch.nl en we kiezen een mooie tekst uit die we gaan uitwerken in een heuse opname. Geen idee wat het wordt maar dat is de verrassing en dat is ook een creatief proces. Muziek doet wonderen en wij gaan proberen zo’n wonder te laten ontstaan. Van gevoel naar tekst naar klank en ritme. Van een idee tot een concreet product. Je zult zien dat er energie vrijkomt in positieve richting.

 

MUZIEK, INSPIRATIE EN ONTSPANNING! Jouw hit is bijna daar!?

Muziek verbindt en wordt voor vele toepassingen ingezet, zo ook bijvoorbeeld in de zorg en welzijn. Muziek beïnvloedt je stemming, gedrag en emoties.  Want samen muziek maken en beleven helpt ook bij contact leggen en vertrouwen ontwikkelen, verwerken en opladen. Vele muzikanten laten zich nu ook op diverse manieren van zich horen. Online op verzoek, op een dak, voor een zorgcentrum om maar wat voorbeelden te noemen. We kunnen er samen nog een vorm aan toevoegen. Wij zoeken met jou de energie en verbinding in dit muzikale experiment.

 

Eric Scherder schreef in zijn mooie boek Singing in the BRAIN over muziek: ‘Het raakt je: verwondert, verbaast, emotioneert, brengt herinneringen boven. Het verbind je met anderen. Muziek grijpt in op de diepste structuren van het brein. Het is een psychofysiologisch oer mechanisme van de mens.’ En het mooie is: ‘Het hele brein doet mee, dat is nou juist het unieke van muziek. Bij de meeste andere gedragingen zijn veel minder gebieden tegelijk actief”.

 

WHERE THE MAGIC HAPPENS 😉

Gestreste hersenen kunnen weer herstellen. Daarvoor moet je soms anders leren omgaan met stress. Maak je even niet druk over zinsopbouw, grammatica of het perfect verwoorden. Nee, richt je gewoon op het schrijven. Laat de woorden uit je pen vloeien. Sluit je even helemaal af van alles en iedereen. Het is jij, je pen, je papier en verder niets. Wees een beetje lief voor jezelf en focus niet alleen op het negatieve maar richt je ook op het positieve. Schrijf ook over de leuke dingen die je hebt meegemaakt. Heb je een compliment gemaakt of gekregen? Heb je een mooi boek gelezen of een spelletje gewonnen? Of heb je genoten van het fijne weer en heb je op je balkon gezeten?

Jij bent nu de schrijver die een tekst aanlevert voor misschien wel een hele fijne hit die ons allemaal energie gaat geven. Ik ben geen rapper dus ga daar ook ik ook uit mijn comfortzone en jullie zijn misschien geen tekstschrijver maar samen gaan we er iets leuks van maken. Let maar op!

 

LIFE IS NOT ABOUT WAITING FOR THE STORM TO PASS, IT’S ABOUT LEARNING HOW TO DANCE IN THE RAIN! – ASTRID NOLLEN

Bronvermelding: